From 1ae0306a3cf2ea27f60b2d205789994d260c2cce Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: Christian Grothoff Date: Sun, 11 Oct 2020 13:29:45 +0200 Subject: add i18n FSFS --- talermerchantdemos/blog/articles/el/netscape.html | 133 ++++++++++++++++++++++ 1 file changed, 133 insertions(+) create mode 100644 talermerchantdemos/blog/articles/el/netscape.html (limited to 'talermerchantdemos/blog/articles/el/netscape.html') diff --git a/talermerchantdemos/blog/articles/el/netscape.html b/talermerchantdemos/blog/articles/el/netscape.html new file mode 100644 index 0000000..da35665 --- /dev/null +++ b/talermerchantdemos/blog/articles/el/netscape.html @@ -0,0 +1,133 @@ + + + + + + +Netscape - Έργο GNU - Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού + + + +

Το Netscape και το ελεύθερο λογισμικό

+ +
+
+

Τα πιο πρόσφατα νέα για το +Netscape.

+
+
+ +

Άνθρωποι μας γράφουν γεμάτοι χαρά για να μας πουν πως η Netscape έχει +ανακοινώσει ένα σχέδιο για να κάνει τον φυλλομετρητή της ελεύθερο λογισμικό, +υπό την άδεια GNU GPL.

+ +

Αυτό σημαίνει ότι προτρέχουν κάπως των γεγονότων. Η ανακοίνωση που έκανε η +Netscape δεν αναφέρει πραγματικά ότι θα χρησιμοποιήσουν τη GNU GPL, και δεν +βεβαιώνει ότι το πρόγραμμα θα είναι ελεύθερο λογισμικό όπως το ορίζουμε στην +κοινότητά μας. Είναι μεν ξεκάθαρο πως η Netscape θα κάνει ένα μεγάλο βήμα +προς την κατεύθυνση του ελεύθερου λογισμικού, όμως δεν ξέρουμε αν θα κάνουν +όλο το δρόμο μέχρι εκεί ή θα μείνουν ουσιαστικά πιο πίσω. Στην +πραγματικότητα η Netscape ακόμα αποφασίζει για το τι θα κάνει.

+ +

Όταν τελικά αποφασίσουν, δυο κρίσιμες ερωτήσεις θα είναι αν οι άνθρωποι θα +είναι ελεύθεροι να διανέμουν αντίγραφα για κάποιο τέλος (για παράδειγμα σε +CD-ROM συλλογές ελεύθερου λογισμικού) και αν θα μπορούν να διανέμουν +τροποποιημένες εκδόσεις ακριβώς όπως την πρωτότυπη έκδοση. Αν οποιαδήποτε +από εκείνες τις ελευθερίες απουσιάζει, τότε το πρόγραμμα δεν θα είναι +ελεύθερο λογισμικό.

+ +

Αν η Netscape δημοσιεύσει τον φυλλομετρητή της ως ελεύθερο λογισμικό, αυτή +θα είναι μια μεγάλη μέρα για το κίνημα του ελεύθερου λογισμικού. Αλλά αντί +να χαιρόμαστε ή να κάνουμε κριτική, ας δούμε τι πραγματικά θα συμβεί και +τότε θα ξέρουμε αν θα γιορτάσουμε ή όχι. Αυτό που μπορούμε με χρησιμότητα +να κάνουμε τώρα είναι να πιέσουμε τη Netscape, ήρεμα και πολιτισμένα, να +κάνει το λογισμικό της ελεύθερο, και να το κάνει copyleft με την Γενική Άδεια Δημόσιας Χρήσης GNU.

+ +
+ + +
+ + + + + + + + -- cgit v1.2.3